Bereikbaarheid Tunnelplaats

Fase 1: januari - juli 2018

Ankerrui-Noord

Deze fase is bijna afgerond. Momenteel zijn er op de Ankerrui-Noord opnieuw twee rijbanen beschikbaar voor verkeer richting Leien. De bocht van de Rijnpoortvest naar de Stijfselrui wordt wordt na het bouwverlof verder aangelegd.

 

Zeevaartstraat

De centrale rijweg is inmiddels klaar. Dat betekent dat de ondergrondse parking opnieuw toegankelijk is vanaf het kruispunt van de Zeevaartstraat met de Ankerrui. De voetpaden en de zones naast de parkinginrit worden na het bouwverlof aangelegd. 


Fase 2: juni 2018 - september 2018

Begin juni is de aannemer gestart met de aanleg van de rijweg naar de Waaslandtunnel. Het autoverkeer kan steeds via de reeds vernieuwde zuidelijke hoofdrijbaan de tunnel bereiken. Het is op dat moment niet meer mogelijk om via de Tunnelplaats door te rijden naar de Oude
Leeuwenrui, richting Scheldekaaien.

 

 • De Waaslandtunnel blijft bereikbaar. Verkeer vanuit de stad beschikt over één rijstrook richting tunnel. Verkeer vanop Linkeroever beschikt na de tunnel over twee rijstroken richting Leien.
   
 • Geen doorsteek meer mogelijk vanop de Tunnelplaats naar Ankerrui noord. Verkeer vanuit het noorden kan via de Koeikensgracht Ankerrui noord bereiken. Verkeer vanuit het zuiden kan via de Paardenmarkt en het Hessenplein Ankerrui noord bereiken.
   
 • Garages zijn enkel bereikbaar voor 7 uur ‘s ochtends en na 17 uur ‘s avonds. Wanneer de garages kortere periodes niet toegankelijk zijn, door de aanleg van riolering of bestrating, brengen we u op voorhand op de hoogte.
   
 • De Stijfselrui en Rijnpoortvest zijn beide doodlopend, verkeer in beide richtingen is toegelaten

Download hier de bereikbaarheidskaart (.pdf)


Fase 3: september 2018 - voorjaar 2019

Tijdens fase 3 leggen we de Koeikensgracht en de rest van de Ankerrui ten noorden van de Waaslandtunnel heraan. Eerst moeten de nodige nutswerken worden uitgevoerd. Die starten in september. Aansluitend start de aanleg van de riolering.

 • Tijdens deze werken zijn de Ankerrui-Noord en de Koeikensgracht afgesloten voor verkeer.
 • De Entrepotplaats is doodlopend.
 • Garages in deze zone zijn enkel bereikbaar voor 7 uur 's ochtends en na 7 uur 's avonds.