700 jaar oude Kipdorppoort komt een laatste keer piepen

- 10 Mei 2019

Passeer op 11 en 12  mei langs de 700 jaar oude restanten van de Kipdorppoort. 

Op de Kipdorpsite worden nieuwe rioleringen aangelegd. In het kader daarvan vond eerst een archeologisch onderzoek plaats. Daarbij legden de archeologen deze week de noordelijke poortvleugel van de middeleeuwse Kipdorppoort en een gedeelte van de poortdoorgang vrij. Deze poort werd in de 16de eeuw gedeeltelijk afgebroken voor de bouw van de Renaissancepoort van de Spaanse omwalling.

 

Burgemeester Bart de Wever: “De opgravingen op de werf van de Noorderlijn blijven verbazen. Na de indrukwekkende Kipdorpsite, die als openluchtsite wordt bewaard, stootten de archeologen nu ook op de oudere middeleeuwse poort. De muren zijn na 700 jaar uitzonderlijk goed bewaard en worden zorgvuldig in kaart gebracht. Voordat de poort terug onder de grond verdwijnt, kunnen alle geïnteresseerden aan de werfhekken een kijkje komen nemen.”

 

In het weekend van 11 en 12 mei wordt voor bezoekers een uitsprong in de werfzone gemaakt, zodat het publiek een nog betere kijk krijgt op deze resten van de middeleeuwse stadsversterking. Er zullen dan ook bladen met informatie over de vondst uithangen.