Bezoek de grootste werf en archeologische site van 't Stad

werfbezoek
- 8 Mei 2019

Benieuwd naar hoe de grootste werf van Antwerpen er momenteel uitziet? Kruis dan alvast 16 juni aan in je agenda. Wandel een laatste keer mee onder het Operaplein en laat je verrassen door de indrukwekkende Kipdorpsite.

Wandel mee onder het Operaplein en bezoek de tunnels, ondergrondse parking en lichtkoker van de Noorderlijn. Wie van archeologie houdt, ziet hoe de 16de-eeuwse stadsmuur en de Kipdorpbrug zijn uitgegroeid tot een openluchtsite.

Op zondag 16 juni opent de grootste werf en archeologische openluchtsite van ’t stad de deuren. 

Programma

  • Stap mee door de zwevende tunnels en parking onder het Operaplein en laat je verrassen door de omvangrijke lichtput
     
  • Altijd al willen weten hoe archeologie geïntegreerd wordt in hedendaagse stadsontwikkeling? De 16de-eeuwse monumentale stadsmuur werd gerestaureerd. Ook de Kipdorpbrug en het bastion worden - na het toevoegen van de tunnelkokers - heropgebouwd.

Bezoekers krijgen op verschillende punten uitleg en kunnen bijkomende vragen stellen aan de werfbegeleiders van de Noorderlijn en de archeologen van de stad Antwerpen.

Praktisch

  • De werf is open van 10 tot 17 uur en is doorlopend te bezoeken. Bezoekers volgen een afgezet parcours. De ingang vind je op de Italiëlei, tussen de Violierstraat en de Rooseveltplaats. Het bezoek is gratis.
  • Het heeft hard geregend de laatste dagen, dus de werf ligt er modderig bij. Gesloten schoeisel is noodzakelijk (geen hakken).
  • Omwille van veiligheidsredenen is de rondleiding niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of buggy’s