Doorstroming omgeving Italiëlei

Italiëlei
- 26 Jun 2018

Om de doorstroming in de Van Maerlantstraat en Van Aerdtstraat te verbeteren, worden vanaf woensdag 27 juni een aantal rijrichtingen in de zijstraten aangepast. Tegelijkertijd wordt de Paardenmarkt enkelrichting.

Moeizame doorstroming

Begin juni verschoof de werfzone van de Noorderlijn naar de oostzijde van de Italiëlei. Daardoor werden een aantal zijstraten tussen de Italiëlei en de Van Maerlantstraat afgesloten. Verkeer raakte bijgevolg moeilijk van de parallelas naar de Italiëlei en dat zorgde voor de nodige wachtrijen. Ook voor de bussen die via deze as naar de Rooseveltplaats rijden zorgde dit voor het nodige oponthoud.

Gewijzigde rijrichtingen

Om de doorstroming opnieuw te verbeteren, zullen een aantal straten van rijrichting veranderen.

  • De Violierstraat wordt enkelrichting naar de Leien toe. Autoverkeer uit de Osystraat moet verplicht via de Violierstraat naar de Leien. Fietsers mogen in twee richtingen fietsen.
  • De Vondelstraat wordt een eenrichtingsstraat naar het Sint-Jansplein toe. Fietsers mogen in twee richtingen fietsen.
  • De Van Maerlantstraat is voorbehouden voor het busverkeer richting Noorden. Een bussluis ter hoogte van het kruispunt met de Violierstraat moet ander verkeer verhinderen.
  • De Cassierstraat blijft enkelrichting naar de Tunnelplaats toe.
  • In de Van Aerdtstraat blijft verkeer in twee richtingen mogelijk.

Fasewissel Paardenmarkt

Op 27 juni wijzigt ook de situatie op het kruispunt met de Paardenmarkt. Vanaf dan wordt de Paardenmarkt tijdelijk enkelrichting naar de Kaaien toe. Hierdoor wijzigt ook de rijrichting van de Rodestraat, de Lange Winkelstraat en de Vekestraat.

Bereikbaarheidskaart

Bekijk hier ook de bereikbaarheidskaart met alle wijzigingen.