Einde werken Noorderlijn

- 19 Feb 2021

Vanaf vanavond, vrijdag 19 februari, stelt de aannemer van de Noorderlijn het kruispunt van de Van Ertbornstraat en de Franklin Rooseveltplaats opnieuw open voor verkeer. De heraanleg van de Franklin Rooseveltplaats is hiermee voltooid. Deze werken vormden het sluitstuk van de werken aan de Noorderlijn.

 

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de realisatie van de Noorderlijn. Nu de werken voltooid zijn, kan u genieten van onder meer een nieuw Operaplein en een vernieuwd premetrostation Opera met een ondergrondse autotunnel en (fiets-)parking.

Daarnaast werd ook werk gemaakt van de heraanleg van verschillende kruispunten, een nieuwe Noorderlaan en vernieuwd Eilandje én verschillende  nieuwe tramlijnen. 

Het werk van de archeologen aan de Kipdorpbrug bracht menig Antwerpenaar en  liefhebbers van de rijke Antwerpse geschiedenis in vervoering. De archeologiedagen en open wervendagen konden stuk voor stuk op massale  belangstelling rekenen. De integratie van de 16-de eeuwse Kipdorpbrug in de autotunnels en de nieuwe trambrug vormen een nieuwe blikvanger in het hart van de stad.

Bedankt

Het heeft (letterlijk) veel voeten in de aarde gehad, maar vandaag kunnen we terugblikken op een geslaagd resultaat.

we willen de bewoners en handelaren rond de werf dan ook erg bedanken voor hun begrip, steun en geduld de afgelopen jaren.

Enquête

We zijn benieuwd naar uw perceptie van de gevoerde communicatie rond de werken. Daarom zetten we een enquête op waarin gepeild wordt naar de communicatiebehoeften rond werken. Uit de resultaten kunnen we leren voor toekomstige grote bouwprojecten in de stad.

Wat liep goed? Wat kon beter? Kreeg u voldoende info? Hebt u een gouden tip voor ons? Laat het ons zeker weten en doe mee met de enquête