Expeditie Noorderlijn

Openingsfeest
- 20 Nov 2019

Na bijna 4 jaar intensief werken is het zover. Vanaf 8 december rijdt de tram op de Noorderleien en heropent het premetrostation Opera! Dat vieren we graag met u! 

Ontdek de stad via de nieuwe tramlijnen, bezoek gratis het Havenhuis en ga langs bij Kinepolis voor gratis voorsmaakjes van aankomende films. Tijdens de tramsafari's vertellen onze gidsen op de trams u over de geschiedenis en de bijzondere plekken langsheen de nieuwe Noorderlijn. Daarnaast is er een doorlopend stadsfeest op het Operaplein van 10 tot 18 uur met animatie, hapjes en drankjes!

Viert u met ons mee? 

Ontdek de stad via de tramsafari's

Als u op zondag 8 december de nieuwe lijn 1 en 24 neemt dan zit u op een tramsafari! Op elke tram tussen 10 en 18 uur zal u in de achterste compartimenten een tramsafari gids vinden die u vertelt over de geschiedenis en de bijzondere plekken langsheen de Noorderlijn. 

Win een goodiebag!

Download het programmaboekje of haal een gedrukte versie op in het infopunt Noorderlijn (Frankrijklei 12) of bij de lokale handelaars. In het programmaboekje staan 5 vragen. Als u goed oplet tijdens de tramsafari's, dan zijn ze helemaal niet moeilijk. Kom met uw ingevulde vragen tussen 10 en 18 uur naar het feest op het Operaplein. De tram stopt in het midden van het feest! Verwelkom samen met ons de trams, verwarm u met een hapje en drankje en ruil uw vragenlijst in voor fijne goodies! 

Vraag je gratis SMS-dagpas aan

Via delijn.be/noorderlijn kan u een gratis dagticket aanvragen om het nieuwe tramnetwerk te ontdekken. U kan nu vlotter dan ooit van zuid naar noord, van het centrum naar het Eilandje en terug! 

Doorlopend stadsfeest op het Operaplein

Op het vernieuwde Operaplein verwelkomen we graag iedereen! U kan deelnemen aan een wandelende 'stadssafari', gidsen vertellen u over de veranderingen en opbouw van het Operaplein. Verwelkom samen met ons de trams die voor de eerste keer over het plein rijden, geniet van spektakel en muziek. Kortom we voorzien animatie voor groot en klein. Ook aan verwarmende hapjes en drankjes is gedacht!

Bezoek het Havenhuis

Van 13 tot 17 uur bent u  in het Havenhuis welkom voor gratis rondleidingen. Neem tram 24 vanaf het Operaplein en de gidsen op de tramsafari's wijzen je de weg. 

Iedereen heeft toegang tot het atrium en de tentoonstelling van Paul Van Hoeydonck. Om het half uur is er een rondleiding in het Havenhuis voor maximum 25 personen. De eerste rondleiding start om 13 uur en de laatste rondleiding start om 16.30 uur. 

Trailers kijken in Kinepolis

Van 11 tot 18 uur bent u welkom bij Kinepolis voor gratis voorsmaakjes van aankomende films. Neem tram 1 richting Luchtbal en spot de safarigids aan de inkom. Hij of zij leidt u naar de juiste zaal.