Fase 2 heraanleg kruispunt Hessenplein

Tunnelplaats
- 22 Feb 2019

UPDATE: De werken aan de volgende fase van de heraanleg van het kruispunt Hessenplein - Oudeleeuwenrui starten ten vroegste op dinsdag 5 maart 2019. De werken duren ongeveer tot midden april. 

Met de heraanleg maken we het kruispunt compacter en dus overzichtelijker. In deze fase werkt de aannemer aan de aansluiting van het Hessenplein met de Oudeleeuwenrui.

 

Wat wijzigt er?

In deze fase sluiten we niet alleen de Oudeleeuwenrui aan op het Hessenplein. Een deel van het Hessenplein krijgt ook een gevel tot gevel heraanleg. Zo komt er één rijvak voor zowel het links- als rechts afslaand verkeer en vernieuwen we het voetpad aan beide zijden. Ook de riolering wordt volledig vernieuwd. De werken duren ongeveer tot midden april.

Autoverkeer

 • Tijdens de werken is het Hessenplein doodlopend. Er is dus geen autoverkeer mogelijk van het Hessenplein naar de Oudeleeuwenrui.
 • Wil je via de Oudeleeuwenrui naar de Leien rijden, dan kan je via een doorsteek ter hoogte van de Generaal Beliartstraat naar het tegenliggende rijvak en zo aansluiten op de Ankerrui Noord of Zuid:
   
  • Wie verder moet naar de Waaslandtunnel, slaat rechtsaf op de Leien richting Paardenmarkt. Ter hoogte van de Paardenmarkt, maak je een u-bocht op de Leien en rij je terug richting Waaslandtunnel. Aan het kruispunt met de Cassiersstraat, kun je dan linksaf de Tunnelplaats oprijden en de tunnel nemen.
    
  • Moet je naar de Kaaien? Dan kan je voor de Waaslandtunnel de doorsteek nemen naar de Ankerrui Noord.
Verkeerssituatie tijdens fase 2

 

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers worden er op het Hessenplein steeds doorgangen voorzien langsheen de gevels. Fietsers dienen hier voor de veiligheid af te stappen.