Fietsparking Teniersplaats open

- 1 Dec 2020

De ondergrondse fietsparking onder de Teniersplaats werd op 1 december in gebruik genomen. De fietsparking telt 297 plaatsen en is 24/7 toegankelijk. Je fiets stallen doe je veilig door middel van camerabewaking.  Een gedeelte van de fietsparking is voorbehouden voor buurtbewoners.

Fietsparking voor winkelaars en bewoners

De gloednieuwe fietsparking ligt onder de Teniersplaats, aan het drukke kruispunt van de Frankrijklei, het Operaplein en de De Keyserlei. Vlakbij de parking kan je meteen beginnen shoppen of overstappen op andere verkeersmiddelen zoals tram, metro, bus en zelfs trein.

De fietsparking telt in totaal 297 plaatsen, waarvan 228 publieke plaatsen en 69 plaatsen voor buurtbewoners. In totaal zijn er 11 staanplaatsen voor bakfietsen: 6 in de publieke stalling, 5 in de buurtfietsenstalling.   

De fietsparking wordt uitgebaat door Indigo Park Belgium, is 24/7 toegankelijk en wordt voorzien van camerabewaking. Ze is te bereiken via de helling op de Teniersplaats.

Betalen en abonnementen

De parking op de Teniersplaats is betalend en maakt het mogelijk om fietsen veilig en bewaakt (door camera's) te stallen in het hartje van de stad. 
Abonnementshouders kunnen zich toegang verschaffen tot de fietsparking door gebruik van een badge, wie geen abonnement heeft, kan via een betaalkaart naar keuze toegang krijgen tot de parking.  Wanneer je de fietsparking wil verlaten moet je dezelfde betaalkaart scannen aan de uitgang en zal het saldo automatisch van je rekening gaan. De eerste 24 uur is gratis, nadien betaal je €1 per dag. Een abonnement voor een gewone fietskost €5,60/maand, voor een bakfiets betaal je €11,20/maand. Een abonnement kan aangevraagd worden via parkings.antwerpen.be@group-indigo.com