Gratis kleinschalige evenementen op Operaplein

Operaplein
- 28 Aug 2018

Noorderlijn organiseert enkele kleinschalige evenementen om de buurtbewoners en bezoekers van de stad Antwerpen te laten kennismaken met het nieuwe Operaplein. Op donderdag 30 augustus zijn er heel wat gratis animaties tussen 13 uur en 17 uur.

Activiteiten voor groot en klein

Noorderlijn voorziet in activiteiten voor groot en klein. Kinderen kunnen meedoen met een creatieve workshop ‘muziekshakers maken’ of een initiatie djembé volgen. Daarnaast kan iedereen deelnemen aan verschillende volksspelen – zoals ringwerpen en  sjoelbakken. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Het Imaginarium van Kapitein Gustav II

Ook  de merkwaardige carrousel ‘Het Imaginarium van Kapitein Gustav II’ van Ell Circo d'ell Fuego staat nog tot en met 13 september op het Operaplein. Kinderen kunnen er iedere dag tussen 13 en 18 uur gratis een ritje maken.

Schaaktoernooi

Het volgende evenement staat gepland voor zaterdag 8 september. Dan organiseert Noorderlijn een schaaktoernooi in samenwerking met Schaakliga Antwerpen. Geïnteresseerden kunnen het dan onder andere opnemen tegen de Antwerpenaar Daniel Dardha, de wereldkampioen snelschaken onder 14 jaar.

Verder is er een talentscout aanwezig, die na een partijtje tegen geïnteresseerden een eerste inschatting kan geven van hun speelsterkte. Ook samen met vrienden op een groot schaakbord spelen of mee aanschuiven aan een tafeltje in een schaakcafeetje behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een schaaktoernooi via www.schaakliga-antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.