Herstellingswerken Sint-Pietersvliet

Eilandje
- 2 Apr 2019

Vanaf maandag 8 april voert de aannemer herstellingswerken uit op de Sint-Pietersvliet. Vanaf dan is het niet mogelijk om de straat in te rijden vanaf de Kaaien.

Het wegdek op de Sint-Pietersvliet is op verschillende plaatsen verzakt. Dat moet dringend hersteld worden. De herstellingswerken starten op 8 april.  

De werken duren in totaal 3 weken: 2 weken werken en 1 week uitharden. De kasseien aan de zijde van het Tolhuis worden verwijderd en teruggeplaatst. Naargelang de verkeersdrukte is het mogelijk dat het plaatsen van de kasseien deels ’s nachts gebeurt.

Overdag blijft de tram rijden tijdens de werken.

Verkeerssituatie

Verkeer richting kaaien blijft mogelijk tijdens de werken. Sint-Pietersvliet inrijden vanaf de Kaaien gaat niet. Er is een omleiding voorzien via de Brouwersvliet, Falconrui en de Huikstraat.

Bewoners van de Sint-Paulusplaats en gebruikers van de ondergrondse parking in het Tolhuis hebben nog toegang tot het plein en de parking. Ter hoogte van de Lange Schipperskappelstraat komt er een doorsteek zodat bewoners via de achterzijde van het Tolhuis naar de Sint-Paulusplaats kunnen rijden. Langs deze weg is ook de parking bereikbaar. Het stuk Sint-Pietersvliet achter het Tolhuis wordt daarom tijdelijk tweerichting.