Het Operaplein klaar voor de opening!

Operaplein
- 17 Jul 2018

Na iets meer dan een jaar is het Operaplein bijna volledig afgewerkt en klaar voor de opening. Vanaf vrijdag 20 juli verwelkomt het nieuwe plein dagelijks zo'n 50.000 bezoekers van de stad.

125.000 tegels

Sinds eind mei is de aannemer begonnen met de effectieve aanleg van het plein. Op iets meer dan een maand zijn er in totaal 125.000 natuursteentegels geplaatst in drie verschillende grijstinten. Naast het plein zijn ook de trambaan, de lokale parallelweg en het voetpad ter hoogte van het Operaplein afgewerkt.

Magnolia's

Intussen zijn er vier magnolia's geplant. Begin volgend jaar komen daar nog drie bomen bij, maar die kunnen nu nog niet geplant worden omdat dat deel nog in werf is. De magnolia's moeten voor een zachte overgang zorgen tussen de bomen op de Rooseveltplaats (en in de toekomst de Leien) en het Operaplein.

Op het plein zelf is er geen bijkomend groen voorzien. De ontwerp van de architect was bedoeld om alle aandacht naar het operagebouw te laten gaan.

Verdere verloop

Het bovengrondse deel is klaar, maar ondergronds wordt er nog stevig doorgewerkt. Daar is de aannemer bezig met de ondergrondse parking, de autotunnels en de vernieuwing van het premetrostation Opera.