Live verkeerssituatie 7 juni

Algemeen
- 7 Jun 2017

Volg hier de laatste updates over de verkeerssituaties tijdens de tweede werkdag van de 'knip' van de Leien.

UPDATE 17:30 - Moeizame avondspits door ongeval R1 richting Nederland

Door een ongeval vanmiddag op de R1 in Antwerpen-Oost zijn er twee rijstroken versperd in de richting van Nederland, en dus verloopt de avondspits moeizaam. Hierdoor is er filevorming op de  E17, E34 en N70, de weg van Zwijndrecht in de richting van Antwerpen, met vertragingen tot meer dan een half uur. Ook aan de Waaslandtunnel zien we dat het verkeer toeneemt.

In het stadscentrum is er geen abnormale drukte en ook het bus- en tramverkeer rijdt in de binnenstad volgens de normale reistijden.

UPDATE 12:15

Het verkeer in en rond Antwerpen normaliseert zich na de ochtendspits. Vanmorgen waren er vooral knelpunten op de afritten in Merksem, richting Nederland, op de opritten in Berchem en Borgerhout en op Linkeroever. Het verkeer dat in Berchem de snelweg wilde verlaten, kreeg het advies om in Antwerpen Zuid de afrit te nemen. Ondertussen is de situatie opnieuw zo goed als genormaliseerd.

De Lijn zette deze voormiddag extra capaciteit op verschillende lijnen in. Daardoor konden reizigers vlot hun eindbestemming bereiken.

De P+R’s rond Antwerpen zijn druk bezocht. Veel pendelaars kozen ervoor om de auto buiten de stad achter te laten, en gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Wie vanavond Antwerpen verlaat, kijkt beter op www.slimnaarantwerpen.be om de meest geschikte route uit te stippelen. Vertrek als het kan op tijd naar huis, of stel je vertrek uit tot na de avondspits.

UPDATE 8:30

Op de P+R’s rond Antwerpen blijven er nog veel plaatsen beschikbaar. Omstreeks 8 uur vanmorgen waren er nog 250 plaatsen beschikbaar op P+R Melsele en de helft van de plaatsen op P+R Kleine Bareel.

Op de kruising van de Quinten Matsijslei en de Lange Kievitstraat richting Quellinstraat is vanmorgen een vrachtwagen op een verkeerslicht ingereden. Het verkeerslicht versperde tijdelijk het fietspad waardoor fietsers hinder ondervonden. De hersteldiensten zijn opgeroepen. Tot die tijd moeten fietsers er voorzichtig zijn bij het oversteken.

Op lijn 1 tussen Hemiksem en Antwerpen Noorderplaats zet De Lijn een extra bus in wegens verhoogde drukte.

UPDATE 7:30 - Ochtendspits druk op Linkeroever en Merksem

Ook op de tweede werkdag na de knip van de Leien is de ochtendspits zonder veel grote problemen van start gegaan. Er is wel opnieuw extra filevorming op Linkeroever ter hoogte van de Halewijnlaan en Charles de Costerlaan in de richting van de Waaslandtunnel en het stadscentrum.Ook ter hoogte van het afrittencomplex in Merksem is het extra druk.

Rond 7.15 uur bedroeg de wachttijd op de Charles De Costerlaan een half uur voor wie in de richting van de Waaslandtunnel reed. Voor bewegingen richting het stadscentrum raden we aan om de E17 en de Kennedytunnel te nemen en vervolgens de signalisatie op de Ring te volgen. Automobilisten worden aangeraden om op de P+R’s in de ruime omgeving van Linkeroever over te stappen op het openbaar vervoer.

Om de drukte in de Merksem op te lossen, geeft het Vlaams Verkeerscentrum via de borden boven de Ring het advies om via het afrittencomplex Ekeren naar het centrum van de stad te rijden. Dit advies wordt goed opgevolgd.

De Lijn heeft deze ochtend tramlijn 5 versterkt door 2 extra tramstellen in te zetten. Op die manier wordt de capaciteit op de as Linkeroever-Wijnegem uitgebreid.

Rond de werf op de Leien en op bepaalde alternatieve routes geldt een parkeerverbod. Die zijn ingesteld voor de veiligheid en doorstroming. Niet alle bestuurders volgen dat verbod op wat extra hinder met zich meebrengt.

Wil je de situatie op de voet volgen? Kijk dan op de website www.slimnaarantwerpen.be