Opening fietsenstalling Havana-site op 14 maart

Noorderlaan
- 13 Mar 2018

Na de opening van de tramlijn en de tijdelijke Park and Ride aan Havana, opent de Noorderlijn woensdag het nieuwe paviljoen met de overdekte fietsenstalling op de Havana-site

Fietspaviljoen

Via het paviljoen met een overdekte fietsenstalling voor 440 plaatsen boven de sporen geraken reizigers veilig van de fiets- en autoparking tot aan de perrons. Ze kunnen hier op een aangename en comfortabele manier wachten op hun tram of bus.

Definitieve Park & Ride

Momenteel beschikt de site ook over een tijdelijke Park en Ride, goed voor 114 wagens. Deze bevindt zich aan de rand van de Havana-site, ter hoogte van het politiekantoor. De tijdelijke Park and Ride wordt begin 2020 vervangen door 2 gloednieuwe parkeergebouwen, die plaats zullen bieden aan 1800 wagens. Zo kunnen reizigers komende van de A12 of de E19 vlot overstappen op het openbaar vervoer richting centrum of gebruik maken van het Velo-station ter hoogte van het politiekantoor. De parkeergebouwen worden gerealiseerd door aannemer BAM en de stad Antwerpen.

Bijkomende vernieuwingen

De stad Antwerpen plant vernieuwingen op de Havana-site. De ambitie is om de ruimte tussen de Havanastraat, de Noorderlaan, de A12 en de spoorweg herin te richten als een gloednieuw stadsdeel. De komende jaren ondergaat het gebied een hele metamorfose. Hoe de site er definitief uit zal zijn, is nog in volle onderhandeling.