Start heraanleg Teniersplaats

Operaplein
- 2 Nov 2017

In het project Noorderlijn zit ook de heraanleg van de Teniersplaats vervat. Het plein wordt van gevel tot gevel heraangelegd. Het standbeeld van David Teniers blijft tijdens de werken gewoon op post.

De heraanleg van de Teniersplaats start op 3 november. De werken zullen 8 maanden duren en worden gefaseerd uitgevoerd. Samen met het Operaplein is de Teniersplaats klaar in de zomer van 2018.

Gefaseerde uitvoering

De aannemer start met het vernieuwen van de nutsleidingen en het opnieuw waterdicht maken van de dakplaat van het premetrostation Opera. Daarna wordt ook het volledige plein opnieuw aangelegd.
De eerste 4 maanden neemt de aannemer de kant richting de zuiderleien onder handen. Daarna verschuift de werfzone zich naar de kant van de Teniersbuilding. Ook daar duren de werken 4 maanden. Het standbeeld van David Teniers blijft al die tijd op zijn plaats.

Nadat de bovengrond van het plein is opgeleverd, blijft de aannemer ondergronds verder werken aan de fietsenstalling. Tegen de zomer van 2019 zal deze fietsenstalling, toegankelijk via een fietshelling op de hoek van de Kipdorpvest, plaats bieden aan 310 voertuigen. Bovengronds komen ook twee velostations.

Doorgang voetgangers en fietsers

Tijdens de werken blijft er steeds een doorgang voor voetgangers en fietsers. In de loop van maart 2018 wordt de oversteek wel verlegd om de nodige werken aan de De Keyserlei te kunnen uitvoeren. Ook het laatste stukje van de De Keyserlei richting Frankrijklei moet immers heraangelegd worden . Het betreft de zijde van de handelszaken, tegenover de A-tower.