Start werken omgeving Kipdorpbrug

Omgeving Operaplein
- 29 Oktober 2019

Vanaf 5 november start de aannemer met de heraanleg van de zone ter hoogte van de Kipdorpbrug, Sint-Jacobsmarkt en Molenbergstraat. In de eerste fase pakken we de noordelijke kant van het kruispunt aan. Deze werken hebben een impact op het verkeer.

Bereikbaarheid omgeving Kipdorpbrug

  • De doorgang tussen de Kipdorpvest en de Molenbergstraat is onderbroken.
  • Autoverkeer uit de Kipdorpvest moet verplicht linksaf richting de Lange Nieuwstraat.
  • De Sint-Jacobsmarkt wordt doodlopend. Autoverkeer moet verplicht via de Apostelstraat naar de Lange Nieuwstraat rijden.
  • De Molenbergstraat wordt tijdelijk dubbelrichting om de parkeergarage bereikbaar te houden. Ook de parkeergarage in de Sint-Jacobsmarkt blijft toegankelijk.
  • Voetgangers en fietsers kunnen steeds veilig langs de werf.

De aannemer voorziet deze fase af te ronden tegen het einde van het jaar. Begin 2020 start de aanleg van de zuidelijke zijde van het kruispunt.

Voortgang Fr. Rooseveltplaats

De opbouw van het tweede kwadrant op de Fr. Rooseveltplaats is begonnen. De perrons krijgen stilaan hun vorm. De aannemer voorziet dat het tweede kwadrant geopend kan worden tegen het einde van dit jaar. Vanaf januari start de aannemer aan het derde kwadrant (ter hoogte van de cafés en hotels). De bussen die er normaal stoppen, verhuizen dan tijdelijk naar het kwadrant voor het Operagebouw.

Tegelijk met de werken aan het derde kwadrant ter hoogte van de cafés en hotels wordt ook het stuk tussen de Fr. Rooseveltplaats en de Violierstraat aangepakt. We vernieuwen er de riolering, het voet- en fietspad alsook de rijweg. In de zomer van 2020 moet het stuk klaar zijn.