Tram 7 rijdt vanaf 5 augustus naar het Eilandje

Eilandje
- 3 Aug 2017

Vanaf zaterdag 5 augustus rijdt tram 7 over de Rijnkaai naar het Eilandje. Daarmee krijgt het nieuwe stadsdeel - met onder andere het MAS en het Red Star Line Museum - voor het eerst in haar geschiedenis een tramverbinding met het stadscentrum.

Het Eilandje heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een bruisende woonwijk, horecakern en toeristische trekpleister. Hierdoor is ook de behoefte naar openbaar vervoer sterk toegenomen. De tramverlenging van tram 7 is hierop alvast een antwoord. Door het tramnetwerk met één kilometer te verlengen is het nu mogelijk om vanaf het stadscentrum met de tram hetMAS of het Red Star Line Museum te bezoeken.

Nieuwe Eindhalte 'MAS' in Bataviastraat

Het nieuwe traject gaat over de Kaaien en maakt een lus via de Amsterdamstraat, Bataviastraat en de Sint-Laureiskaai. De nieuwe eindhalteligt in de Bataviastraat en draagt de naam van het vlakbij gelegen MAS. Aan de Brouwersvliet bevindt zich de tweede halte op het traject. De vroegere eindhalte aan de Sint-Pietersvliet verdwijnt.

Volgens de vooropgestelde timing rijdt tram 7 in het voorjaar van 2018 over de Londenbrug via de Kempenstraat en de Noorderlaan. De bediening van het Havenhuis is voorzien voor begin 2019.