Tunnels onder Operaplein gaan open

- 18 Mei 2020

Woensdag 20 mei gaan de tunnels onder het Operaplein open voor verkeer. De tunnels, die de Jeanne en Jos Brabantstunnel gedoopt werden, zijn een van de laatste onderdelen van de Noorderlijn die in gebruik worden genomen. 

 

Belangrijk verkeersknooppunt

De tunnels zorgen, samen met de uitbreiding van premetrostation Opera, voor het ontwarren van een van de grootste verkeersknooppunten van de stad. Het lokaal autoverkeer op de Leien kan voortaan onder de kruispunten met de Kipdorpbrug en de De  Keyserlei doorrijden. Dat zorgt niet alleen voor een vlottere doorstroming; ook krijgen voetgangers, fietsers en trams hierdoor bovengronds meer ruimte.

Bovenlokaal verkeer blijft gebruik maken van de verschillende toegangspoorten tot de stad, via de Ring en de Singel.

De tunnels

Inclusief de hellingen meet elke tunnel 550 meter. Vanaf die hellingen vertrekken telkens twee rijstroken. Een voor lokaal verkeer, en een die leidt naar de ondergrondse parking op 3 niveaus. Op 20 mei worden voorlopig enkel de doorgaande rijstroken opengesteld, aangezien de parking dan nog niet open is. De autoparking wordt samen met de fietsenstalling in het najaar van 2020 in gebruik genomen.

De Jeanne Brabantsunnel loopt van noord naar zuid, van de Italiëlei richting Maria Theresialei. Doorgaand verkeer passeert daarbij de originele muur van de oude stadsomwalling.
De Jos Brabantstunnel gaat van zuid naar noord, vanaf de Frankrijklei richting Italiëlei ter hoogte van de Violierstraat. Automobilisten passeren er via de glazen wand door de parking. Dat zorgt voor een speciaal lichteffect voor wie vanuit de parking naar de tunnels kijkt.

Om een constante doorstroming te garanderen, geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur. In beide kokers is trajectcontrole voorzien. Lokaal vrachtverkeer en voertuigen hoger dan 2,90 meter kunnen niet door en moeten bovengronds blijven om hun bestemming te bereiken.

Aanpassing verkeerslichten invalswegen

De Leien werden halverwege 2017, omwille van de geplande werken aan het Operaplein, ‘geknipt’. In aanloop naar die knip werden verschillende verkeerslichten op de invalswegen van Antwerpen aangepast. Het doel was om de verkeersstroom te optimaliseren en de bereikbaarheid voor het lokaal verkeer en het openbaar vervoer in de binnenstad te garanderen.

Met de opening van de tunnels wijzigt de verkeerssituatie in de binnenstad, en wordt die verkeerslichtenregeling opnieuw aangepast. Die aanpassingswerken duren tot twee weken na de opening van de tunnels. Eens die werken klaar zijn zal de doorstroming voor alle weggebruikers gevoelig verbeteren. Bovendien wijzigt dan de verkeerscirculatie bovengronds, en treedt de slimme lichtenregeling voor de trams in werking. 

Bereikbaarheidsplan Leien vanaf 20 mei 2020

Waarom de Jeanne en Jos Brabantstunnels?

Jeanne en Jos Brabants waren de grondleggers van het Ballet van Vlaanderen, een van de meest iconische culturele instellingen van Antwerpen. De stad besliste dan ook om deze dames te eren door de tunnels die vlak onder hun geliefde Opera lopen naar hen te vernoemen.  

Benieuwd hoe we de tunnels bouwden?

Opbouw tunnels Italiëlei