Update herstellingswerken Sint-Pietersvliet

Eilandje
- 25 Aug 2017

Vanaf maandag 9 oktober is de Sint-Pietersvliet weer open voor verkeer. Het is dan opnieuw mogelijk om de straat in en uit te rijden via de Van Meterenkaai.

Tram 7 rijdt sinds 5 augustus naar het MAS. Bij het opleveren van de werf werden er nog een aantal punten vastgesteld die de aannemer nog verder moeten afwerken.

Herstellingswerken Sint-Paulusstraat

Vanaf 29 augustus voert de aannemer herstellingswerken uit ter hoogte van de Sint-Paulusplaats.  Daar is een deel van de bestrating verzakt. Om dit te herstellen zal de straat afgesloten zijn ter hoogte van de Sint-Paulusplaats. De bestrating moet een week uitharden.

Tegelijkertijd legt de stad het voetpad in de Sint-Pietersvliet opnieuw aan. Daardoor zijn garages tijdelijk niet toegankelijk.

In deze periode is het mogelijk om de Lange Schipperskapelstraat uit te rijden via de Sint-Pietersvliet. De Keistraat wordt tijdelijk dubbelrichting. Wegrijden doet u via Dries. 

Afwerking Sint-Pietersvliet

Zodra bovenvermelde werken klaar zijn, brengt de aannemer in de Sint-Pietersvliet -ter hoogte van het kruispunt met de Kaaien- afslagpijlen in kwartsietsteen in de verharding aan. Dat doen we om de verkeerssituatie voor automobilisten te verduidelijken. Ook aan de sporen zullen er nog enkele aanpassingswerken gebeuren.

Tijdens de werken is het niet mogelijk om de Sint-Pietersvliet in of uit te rijden via de Kaaien. De Lange Schipperskapelstraat wordt tijdelijk dubbelrichting.

Naargelang de vordering van de werken, kan er ook in het weekend worden gewerkt.

Werken Van Meterenkaai - Tavernierkaai - Rijnkaai

Ook op de trambedding moet de aannemer nog enkele restpunten wegwerken om het rijcomfort voor de reizigers te vergroten. Die werken zullen hoofdzakelijk 's nachts plaatsvinden, wanneer de tram niet rijdt.

Op de rijweg zal de aannemer de aansluiting van het asfalt aan de kantstrook verbeteren. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen starten de werken om 20 uur. De aannemer zal dan een smalle strook van het asfalt inzagen. Dat kan enige geluidshinder met zich meebrengen. Daarom zullen de werken zo vroeg mogelijk op de avond worden uitgevoerd. We verontschuldigen ons alvast voor eventuele hinder.