UPDATE Start heraanleg Asiadok Oostkaai

Eilandje
- 5 Mar 2019

Binnenkort start de heraanleg van Asiadok Oostkaai. Daar vernieuwen we onder andere het wegdek en het fietspad.

Binnenkort start de aannemer met de heraanleg van Asiadok-Oostkaai. Tijdens de werken sluiten we de straat aan op het vernieuwde kruispunt van de Ijzerlaan met de Noorderlaan. De riolering en het wegdek worden volledig vernieuwd. Het fietspad verhuist naar de overzijde van de straat, naast het Hardenvoortviaduct, en krijgt een comfortabele asfaltlaag. Als alles volgens planning verloopt, dan zijn de werken in de loop van maart 2020 afgerond.

Bereikbaarheid voor bedrijven Asiadok Westkaai

De werken gebeuren in twee fases zodat enkelrichtingsverkeer mogelijk blijft. Eerst legt de aannemer de westzijde van de straat aan. Verkeer wordt dan op de zijde van het Hardenvoortviaduct geplaatst.

Bedrijven op Asiadok Westkaai zijn bereikbaar via Asiadok-Oostkaai. Asiadok Westkaai verlaten doe je via de werfweg langs ZNA en de August Michielsstraat.

Bereikbaarheid voor bedrijven Asiadok Oostkaai

Tijdens de werken zijn de bedrijven op Asiadok Oostkaai bereikbaar.

  • Vanuit het noorden / Noorderlaanbrug: Verkeer kan Asiadok Oostkaai bereiken zoals vandaag. Dus via het kruispunt van Asiadok-Oostkaai – Noorderlaanbrug – Ijzerlaan.
     
  • Vanuit het zuiden:  Verkeer dat van het Hardenvoortviaduct of de Ijzerlaan komt, moet via de Bredastraat naar Asiadok Oostkaai rijden.
     
  • Asiadok Oostkaai verlaten kan alleen via de Bredastraat.