Werken Hardenvoortviaduct gaan volgende fase in

Hardenvoortviaduct
- 21 Sep 2018

Vanaf maandag 24 september start de volgende fase op het Hardenvoortviaduct dat de Noorderlaan met de Italiëlei verbindt. De werfzone op de hoek van de AP Hogeschool breidt verder uit. Hierdoor is er een impact op autoverkeer en het openbaar vervoer.

Wijzigingen openbaar vervoer

Vanaf maandagochtend rijden de bussen niet meer over het Hardenvoortviaduct. In de plaats daarvan gebruiken de bussen in beide richtingen de trambusbaan in de Kempenstraat. Daardoor komt er ruimte vrij op het viaduct die wordt ingenomen door de werf.

Wijzigingen autoverkeer

Door de uitbreiding van de werfzone op de hoek van de AP Hogeschool, zijn er ter hoogte van het kruispunt met de Italiëlei en Londenstraat nog drie rijstroken beschikbaar. Twee rijstroken zijn voorzien voor stadinwaarts verkeer en één rijstrook voor staduitwaarts verkeer.

Fietsdoorgang aan skatebowl

Ter hoogte van de skatebowl aan Park Spoor Noord is al enige tijd een tijdelijke fietsdoorgang ingericht. Doordat de trams en bussen nu gebruik maken van de trambusbaan in de Kempenstraat, is er heel wat verkeer. Het openbaar vervoer heeft hier echter voorrang, dus voetgangers en fietsers moeten extra voorzichtig zijn bij het kruisen van de doorgang.