Wijzigingen fietspad Noorderlaan

Noorderlaan
- 20 Aug 2018

Vannacht voert de aannemer asfalteringswerken uit aan het fietspad op de Noorderlaan langs de kant van de bedrijven. In de loop van dinsdagmiddag gaat het fietspad in gebruik tussen de Groenendaallaan en de Korte Wielenstraat.

Fietspad langs de bedrijven

Vanaf morgenmiddag gaat het fietspad langs de kant van de bedrijven open tussen de Groenendaallaan en de Korte Wielenstraat. Het fietspad tussen de Korte Wielenstraat en het kruispunt met de Ekersesteenweg wordt in de nacht van 29 op 30 augustus afgewerkt.

Aanpassingen

Op het moment dat het fietspad langs de kant van de bedrijven opengaat, sluit de aannemer het fietspad langs de wijk Luchtbal af tussen de Groenendaallaan en de Havanastraat. Daar voert de aannemer nog enkele aanpassingen uit. Het gaat over het wegwerken van plasvorming of het definitief afwerken van tijdelijke herstellingen die gebeurd zijn na nutswerken.

Tussen de Havanastraat en de Ekersesteenweg zijn er lokale aanpassingen, maar het fietspad kan hier steeds open blijven.

Fietsers komende van Ekeren kunnen het fietspad gebruiken aan de Havana-site en aan het kruispunt oversteken om zo verder naar hun bestemming te rijden. De oversteekplaatsen aan de kruispunten blijven eveneens toegankelijk.

 

Update: omwille van veiligheidsredenen zijn het fietspad langs de kant van de bedrijven en de parallelweg tussen de Groenendaallaan en de Santiagostraat  tijdelijk afgesloten. Fietsers in die zone kunnen gebruik maken van het fietspad langs de kant van de wijk Luchtbal. De herstellingswerken die tussen de Groenendaallaan en de Santiagostraat gepland waren, worden hierdoor naar een latere datum verschoven.

Eind augustus klaar

Tegen eind augustus moeten de aanpassingen aan het fietspad klaar zijn. Daarmee zijn ook alle wegeniswerken afgerond op de Noorderlaan. In het najaar worden nog wel de resterende bomen geplant.