Alain Cox

projectingenieur van AWV

De volgende jaren werkt Alain Cox, projectingenieur voor het Agentschap Wegen en Verkeer, voor de Noorderlijn. Hij kijkt ernaar uit. “Ik voel nu al dat de neuzen van het team in de goede richting staan.”

Alain Cox: “Ik ben vooral betrokken bij de heraanleg van een groot stuk van de Noorderlaan. Meer bepaald de weg van Metropolis naar het kruispunt met de Ekersesteenweg. Dat stuk wordt voor heel wat mensen een pak aangenamer. Voor de bewoners rond de Noorderlaan, want er zullen veel minder auto’s rijden. Wat nu bijna een veredelde autostrade is, wordt een weg met flink wat minder rijstroken. Die maken plaats voor een tramlijn en fietspaden. Zo wordt de Noorderlaan veel minder lawaaierig, en heel wat overzichtelijker.”

"Het Noorderlijn-project is zo groots ... Als ingenieur ben je sowieso fier om daaraan mee te werken."

“Bewoners kunnen met de tram van Antwerpen-Noord naar Antwerpen-Zuid. Dat bespaart auto’s in de stad. Daar worden inwoners én bezoekers beter van. In Antwerpen kom ik in het weekend vaak als toerist. Wel: na de werken kom ik met nog méér plezier de stad bezoeken.”

“Het Noorderlijn-project is zo groots ... Als ingenieur ben je sowieso fier om daaraan mee te werken.  De neuzen van het team staan in dezelfde richting. Ik heb genoeg projectervaring om te weten dat er vier topjaren staan aan te komen.”