Christof

Site Engineer

Hoe integreren we de Kipdorpbrug in het project? Daarover kan Kristof je alles vertellen. Als Site Engineer leidt hij alles in goede banen.

Toen de ijzeren brug over de Leien in 2006 werd afgebroken, was dat voor archeologen de uitgelezen kans om proefopgravingen te doen naar de oude Kipdorpbrug. Die maakte deel uit van de oude Spaanse omwalling en vormde één van de belangrijkste toegangspoorten tot de stad.  Tijdens de proefopgravingen stelden ze vast dat de brug nog in heel goeie staat was. De keuze was dan ook snel gemaakt om de brug mee in het nieuwe ontwerp te integreren. Christof, Site Engineer voor de Kipdorpbrug, leidt dit voor de aannemer in goede banen. Hij doet onder meer de ontwerpcoördinatie tussen de verschillende studiebureaus. 

"De raakvlakken tussen het referentieontwerp en archeologie vormen de grootste uitdaging."

Christof: 'De raakvlakken tussen het referentieontwerp en archeologie vormen de grootste uitdaging. We zitten regelmatig samen met de mensen van archeologie om te bespreken waar ze  kunnen graven. Zo komen we dikwijls tot interessante vondsten zoals een sabel.' 

Wil je weten hoe de brug bewaard wordt? Bekijk dan zeker het filmpje.