Dries

projectregisseur van Stad Antwerpen

Dries Henkens zorgt voor de stad Antwerpen voor de coördinatie tussen de drie projecten onder de noemer ‘Noorderlijn’. Projectregisseur Dries: “Antwerpenaars gaan na de werken nóg gemakkelijker van punt A naar punt B. Maar vooral: de Noorderlijn betekent een verbetering van de leefkwaliteit van de burgers.” 

Dries Henkens: “Ik ben een ‘projectregisseur’. Wat dat betekent? Ik verzorg de regie tussen de drie deelprojecten van de Noorderlijn. Ik let er bijvoorbeeld op dat de budgetten en timings worden gerespecteerd. Maar tegelijk houd ik ook een vinger aan de pols bij de burger. En houd ik het beleid op de hoogte over de voortgang van de werken.”

"We zorgen er voor dat de leefkwaliteit van de Antwerpenaars de hoogte in gaat."

Meetbare verbeteringen

“ Een betere mobiliteit en een betere woon- en werkomgeving geven een enorme boost aan een stad. Die verbeteringen zijn meetbaar: het tramnetwerk wordt sterk uitgebreid in het noorden van de stad, er komen betere fiets- en voetpaden, de zwarte kruispunten worden aangepakt, …. Dit zijn de technische ingrepen. Nóg belangrijker zijn de niet-meetbare veranderingen. Want we zorgen er tegelijk voor dat de leefkwaliteit van de Antwerpenaars de hoogte in gaat. Hoe? Door bijvoorbeeld meer bomen aan te planten. Als je uit je raam ziet, kijk je toch veel liever op het groen dan op voorbijsnellende wagens?”

“Een verbeterde mobiliteit verbindt burgers. Antwerpen-Noord en Antwerpen-Zuid komen dichter bij elkaar te liggen. We stimuleren ook de fietsers en voetgangers. Want nu is bijvoorbeeld een tocht langs de Noorderlaan een risicovolle onderneming. In de toekomst wordt dat een ontspannende rit met de fiets.”