Katrien

projectleidster van de aannemer

Katrien Gysen is projectleidster bij Tramcontractors, de aannemer achter de Noorderlijn. Noem Tramconstractors gerust een aannemer-plus. Want het bedrijf doet veel meer dan werken uitvoeren. En daar voelt Katrien zich goed bij: “Ik bouw mee aan de stad waarin mijn dochters zullen opgroeien.”

Katrien Gysen: “Voor de Noorderlijn heeft Tramcontractors drie opdrachtgevers: De Lijn, de Stad Antwerpen en het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer. Complex, dus. Want iedere opdrachtgever benadert de werken op een andere manier. Bovendien is Tramcontracors niet zomaar een aannemer. We ontwerpen mee, denken ook na over hoe we de werken aanpakken, en leiden mee de financiering in goede banen. Samen staan we sterker.”

"Mijn dochters worden groot in een stad die ik help bouwen. Hoe fier kan je als mama zijn?"

Antwerpen krijgt een ander uitzicht

“Ik ben er trots op dat we de stad meer leefbaar maken. Bovendien is het mijn stad: het voelt aan alsof ik mijn eigen huis renoveer. De deelprojecten van de Noorderlijn geven Antwerpen definitief een ander uitzicht. Een voorbeeld? De tram die wordt doorgetrokken naar het Eilandje. Die wijk hoort voortaan nóg meer bij de stad.”

“Tramcontractors staat ook nog bijna dertig jaar in voor het onderhoud van de Noorderlijn. Eigenlijk tot wanneer mijn dochters even oud zijn als ik nu. Zij worden groot in een stad die ik mee help bouwen. Hoe fier kan je als mama zijn?”